Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

Az elmúlt két hétben egyre nagyobb hullámokat vető adatgyűjtési botrány után átalakította adatvédelmi beállításait tartalmazó felületét a Facebook. A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy 50 millió Facebook-felhasználó adatait gyűjtötték be a közösségi oldal egy létező kiskapuját kihasználva, majd használták azt „politikai fegyverként” az amerikai elnökválasztási kampányban.

eye-3245902_1280_k

Most a kirobbant botrány után a Facebook foglalkozott végre a felhasználói vissza-jelzésekkel, miszerint a korábbi adatvédelmi és egyéb beállításait nagyon nehéz volt megtalálni, nem véletlenül… Így most a Beállítások menüt teljes egészében áttervezte.

Az új funkció biztonságos lehetőséget kínál arra, hogy a Facebook felhasználói letöltsenek egy másolatot az oldalon tárolt adatokról, és azokat akár egy másik szolgáltatásba mozgassák át. Letölthetők például a Facebookra feltöltött fotók, az ismerősök listája, a posztok, és egyéb adatok.

Mobilon a Privacy Shortcuts – magyar oldalon a Beállítások – menüpontban lesznek az adatvédelmi beállítások, az ígéretek szerint pontos magyarázattal kiegészülve.

 
Ebben a menüben lehetőség lesz beállítani, hogy:

images– Biztonságosabbá tehetjük a fiókunkat: például a kétlépcsős hitelesítés aktiválásával. Ha ez a funkció be van kapcsolva és egy idegen megkísérel belépni a fiókunkba egy idegen eszközről, akkor tulajdonos értesítést kap erről, amelyben megerősítheti, hogy ő maga próbál-e bejelentkezni.
 – Kontrollálhatjuk személyes adataink felhasználását: áttekinthetjük a már megosztott tartalmainkat, és törölhetjük ezeket, ha szeretnénk. Az áttekinthető tartalmak közt megtalálhatók a saját posztjaink, de mások bejegyezései is, amelyekre reagáltunk, vagy az ismerősnek jelöléseink, illetve a facebookos keresési előzmények is.
 -Beállíthatjuk, hogy ki láthatja a posztjainkat és a profilunkon elérhető adatokat: a megosztott adatok a felhasználók tulajdonát képezik és a felhasználók beállíthatják, hogy ki láthatja a bejegyzéseiket és ki férhet hozzá az adatlapjaikon lévő információkhoz.

A vállalat frissíteni fogja adatkezelési irányelveit is annak érdekében, hogy pontosabban határozza meg, milyen adatokat gyűjt a felhasználókról és azokat hogyan használja fel. Ígérete szerint ezek a módosítások azonban kivétel nélkül az átláthatóságról szólnak, nem pedig arról, hogy a Facebook további jogosítványokat szerezzen a felhasználói adatok gyűjtésére, használatára vagy megosztására. Majd meglátjuk. Mindenesetre csak olyan információt osszunk meg magunkról, amit nem bánunk ha esetleg a széles körű nyilvánosság elé kerül és nem árt ha gondolkodunk, mielőtt megosztunk minden apróságot vagy felesleges dolgot magunkról vagy másokról.

 

 

 

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2