Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.
Dlink-3

Kicsi, kézben is elfér, konnektorba dugható.

Amit most szeretnék bemutatni, az egy igazi kis svájci bicska a wifi eszközök között. Először nézzük röviden, hogy mi mindenre használható:

– kisebb wifi hálózatokat lehet vele létesíteni (pl. otthoni szobai router)

– mivel kicsi és remekül hordozható, aki sokat utazik, az szállodai internet elérést saját Wifi hotspotján keresztül tudja használni

– a wifi térerő lefedettségét tudjuk vele bővíteni

– rögtönzött kis magánhálózat kialakítása fájlok megosztásához: USB portjára csatlakoztatott háttértárolók (pl. pendrive) tartalmát könnyen meg tudjuk osztani a mi “saját” felhőnkbe az ide tartozó felhasználók között.

– okostelefonhoz, laptophoz, tablethez is könnyen hozzácsatlakoztatható, így minden mobileszköz számára nagyon hasznos kiegészítő

– az okostelefonról, tabletről lementheti adatait USB meghajtóra.

– a rajta lévő USB port külső eszközök töltésére, tápellátásának biztosítására is használható

– nagyon sokszor problémás mobileszközökről (okostelefon, tablet) nyomtatni, a készülék biztosította 10/100Mbps portra hálózati nyomtató is csatlakoztatható.

– az eszköz valóban kis méretű! Nyaralásunkhoz, üzleti utunkhoz nem kell más egyéb nagy cuccot cipelni.

Az alján Ethernet csatlakozó és USB port is helyet kapott. Így fájlokat oszthatunk meg a magánhálózatunkhoz csatlakoztatott készülékek között. Akár interneten keresztül is elérhetővé tehetjük őket.

Az apró egység alig nagyobb, mint egy hálózati adapter! Ráadásul közvetlenül a konnektorba kell csatlakoztatni, vagyis alapvető működtetése semmilyen plusz kábelt vagy egyéb kiegészítőt nem igényel.

A DIR-505 egyszerű IEEE 802.11b/g/n kompatibilis Wi-Fi routerként működhet otthon is. Ha nem vágyunk különösebben nagy lefedettségre, akkor egy kisebb lakás vagy ház vezeték nélküli kiszolgálására tökéletesen alkalmas!

Szintén kellemes tulajdonsága, hogy ismétlőként (repeater) is képes funkcionálni. Ekkor egyszerűen csak a térerő határán bedugjuk egy konnektorba: ezzel további, eddig lefedetlen területeket is bekapcsolva a hálózatba.

Azonban igazán akkor mutatja meg sokoldalúságát, ha útitársként magunkkal visszük. Ugyanis hozzáférési pontként (Access Point) és Wi-Fi hotspotként is bevethetjük. Pl.: reptéren, szállodai szobában vagy bármely olyan környezetben hasznát vehetjük, ahol egy rögtönzött magánhálózat felállítása a cél. A biztonság miatt sem kell aggódni! (A DIR-505 ismeri a WPA2 tikosítást, de használható WPA és WEP titkosítással is.)

Az eszköz tetején lévő kapcsoló három féle üzemmód állítást tesz lehetővé. Ezzel a kapcsolóval állítható az a sok mód amiről fentebb szó volt.

Az eszköz tetjén lévő kapcsoló három féle üzemmód állítást tesz lehetővé. Ezzel a kapcsolóval állítható az a sok mód amiről fentebb szó volt.

Alján egy 10/100 Ethernet csatlakozó mellett egy USB port is helyet kapott, amin keresztül fájlokat oszthatunk meg a magánhálózatunkhoz csatlakoztatott készülékek között (DLNA, UPnP), valamint akár interneten keresztül is elérhetővé tehetjük őket.

Szerencsére a mobil eszközökről sem feledkeztek meg, például a SharePort Mobile egy Apple és Android okostelefonokra is elérhető, ingyenes alkalmazás, amivel számukra is megvalósítható a különböző fájlok fogadása és küldése a privát felhőn belül. Így például egy prezentáció folyamán a munkatársakkal könnyen megoszthatók a diák és egyéb dokumentumok egy ad-hoc hálózat gyors felkonfigurálásával, ami egy lényegesen kényelmesebb és elegánsabb megoldás, mint egy pendrive körbeadogatása.

Érdemes még megemlíteni az un. QRS (Quick Router Setup) technológiát: ez egy letölthető alkalmazás segítségével lehetővé teszi a router gyors, kényelmes konfigurálását Android vagy Apple eszközökről is.

Főbb műszaki jellemzői:

• Router/Access Point – Extender – Wi-Fi Hotspot
• képes a csatlakoztatott USB eszköz megosztására is
• wireless N 150 (compatible with 802.11n/g/b)
• WAN/LAN Fast Ethernet port
• beépített DLNA médiaszerver alkalmazás
• USB 2.0 csatlakozó külső adattárolók megosztására
• USB port külső eszközök töltésére, tápellátásának biztosítására
• Mérete: 68 x 42 x 51 mm / Súlya: 113.4 g
• Android / iOS készülékekkel is beállítható

Ön is szeretne egy ilyen frappáns készüléket? Megtanítsuk Önt is arra, hogy mi mindenben veheti hasznát a munkája során? Kérem, keressen bennünket most! Szívesen segítünk! Köszönjük a bizalmát!

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2