Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

Félretervezte az Intel 14 nanométeres gyártókapacitást, amely bizonyos termékeknél áremelkedést eredményez. Ennek hatására egyes termékek ára akár 8-12 százalékkal is emelkedett, a hamarosan piacra kerülő 9000-es Core processzorcsalád pedig igencsak borsos árazással jelenhet majd meg. (forrás:hwswMég 2019 második felében sem lesz elég Intel processzor a boltok polcain. Az Intel nyílt levélben tett ígéretet a helyzet javítására.

trace-3157431_1920k

A Tom’s Hardware szerkesztőjének összehasonlítása alapján az elmúlt pár hétben egyértelműen emelkedett a 8000-es asztali Core processzorsorozat ára. Az olcsóbb modelleké 10-12, a drágábbaké pedig 8-10 százalékkal magasabb az Intel által javasolt, az amerikai kiskereskedők által jellemezően tartott áraknál.

Ugyancsak árulkodó, hogy a szóban forgó széria egyes tagjaiból (pl. a Core i7-8700K-ból) több webshopban is készlethiány alakult ki az elmúlt pár hétben. Jelen állás szerint normalizálódott az ellátás, azonban ez nem jelenti azt, hogy a következő hónapok során ne alakulhatna ki újabb hiány. 
Az egyelőre nem világos, hogy a gyártó az áremelések mellett milyen megoldással tudna előállni.

Újabb 14 nanométeres gyártósorokba borítékolhatóan nem fektet már az Intel, a 10 nanométer pedig legkorábban már csak jövőre produkálhat értékelhető eredményeket. Így bővülő kapacitással jelenleg nem érdemes számolni, az Intel várhatóan inkább a termékmix áthangolásával (például a szerveres chipek felé) igyekszik majd menteni a menthetőt.

A probléma nyertese a konkurens AMD lehet, amely a hírek szerint (egyelőre) nem szenved hasonló problémáktól. Amennyiben az Intel nem lesz képes záros határidőn belül orvosolni a fennálló helyzetet, akkor az egyes chipek ára látványosan felmehet, ezzel párhuzamosan pedig romlik azok versenyképessége. Ez pedig azt jelenti, hogy a vásárlók bizonyos esetekben más opció híján az AMD termékeit választhatják majd.(forrás:pcworld)

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2