Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

Összegyűjtöttük a netről a leghasznosabb gyorsbillentyűs parancsokat. 

Az én kedvenceim:

1.) Ctrl+Z  és  Ctrl+Y 

A Ctrl+Z  (Undo) visszavonja a legutóbbi begépelést, módosítást. Ennek párja Ctrl+Y  (Redo), amivel a visszavonást vonhatod vissza : ) ,ha meggondoltad és mégis jobb volt előtte.

2.) Shift+Enter

Enterrel új bekezdést készíthetsz, sort emelhetsz, a Shift+Enter is új sort emel, ám azonos bekezdésbe marad.

3.) Ctrl+H

Ctrl+F ami általában keres, az a Wordben a Navigálás ablakot hozza fel, Ctrl+H a cserélési lehetőséget.

4.) Ctrl+Alt+Z

Lépegetés a négy legutóbb szerkesztett hely között Ctrl+Alt+Z

6.) Ctrl+F6

A Ctrl+F6 lépeget a megnyitott dokumentumok közt. Ezt a PcWorld egyik kedvence is. Nézzük ők mit szeretnek a legjobban:

A PCWorld újság kedvencei:

1.) F1

Az F1 a legtöbb programban a súgót hozza elő, és ez nincs másképp a Microsoft termékeiben sem. Az F1 a Ctrl billentyűvel kombinálva pedig elrejti a menüszalagot – ez a Wordben és az Excelben is működik. 

2.) F5

Az F5 a Word és az Excel programokban a Keresés és csere lehetőséget hozza elő, azon belül is az Ugrás fület. A segítségével gyorsan a fontos részhez ugorhatunk egy dokumentumban. 

3.) Ctrl + F6

Amennyiben egynél több dokumentumunk van nyitva a Wordben, vagy egynél több munkalappal dolgozunk az Excelben, akkor a Ctrl + F6 gyorsbillentyűk segítségével ezek között villámgyorsan tudunk váltani. 

4.) F7

Az F7 a Word, az Excel és az Outlook programokban is a helyesírást ellenőrzi – a segítségével a maximálisra fokozhatjuk a nyelvtani hibák szűrését. 

5.) Shift + F12

Ez a billentyűkombináció menti a jelenlegi dokumentumot vagy feladatot, csináljunk bármit is valamelyik alkalmazásban. Az F12 magában lenyomva a mentés másként lehetőséget hozza elő, majd kéri egy új fájlnév megadását. 

Word

6.) Shift + F3

A Shift + F3 gombokkal a kijelölt szövegrész kis- és nagybetűit tudjuk cserélgetni. Csupán jelöljük ki az egérrel a módosítani kívánt mondatot, szavakat, és addig ismételjük a gombok lenyomását, ameddig a megfelelő formátumot nem kapjuk. 

7.) F4

Az F4 a Wordben megismétli a legutóbb végrehajtott műveletet. Ha például beillesztünk egy képet vagy rajzolunk egy vonalat, akkor az F4-gyel mindjárt kapunk még egy ugyanolyat. 

8.) Shift + F7

Ez a gyorsgomb a szinonimaszótárat nyitja meg, és nyelvi segítséget nyújt ahhoz, hogy a kijelölt szót lecserélve választékosabb szöveget készíthessünk. 

9.) Ctrl + Shift + F9

A jobb egérgombos menüből egyenként lehet letiltani a hivatkozásokat, azonban ez a művelet igen időigényes több darab esetén. Ilyenkor a Ctrl + Shift + F9 gombok gyorsabb letiltást tesznek lehetővé. Ha igazán sietni akarunk, akkor a Ctrl + A-val jelöljük ki a dokumentum teljes tartalmát, és utána nyomjuk meg a Ctrl + Shift + F9-et. 

 

Excel

10.) F2

Az F2 segítségével mindig az aktív cella szerkeszthető, ami gyors és egyszerű módszer a függvények áttekintéséhez. 

11.) Shift + F3

A Shift + F3 segítségével a függvény beszúrása párbeszédablakot tudjuk előhívni, és a megjelenő listából gyorsan kiválasztani azt a függvényt, amire szükségünk van. 

12.) F4

Az Excelben az F4 a cellák rögzítésére használható. Először írjuk be egy cella elérését, majd ha rögzíteni akarjuk a sort és/vagy az oszlopot, akkor nyomjuk meg az F4-et (ezzel a dollár jelek beírását spóroljuk meg). 

13.) Alt + F8

Az Alt + F8 a Makró párbeszédablakot dobja fel, aminek a segítségével futtatható, szerkeszthető vagy éppen törölhető bármelyik makró. 

14.) Shift + F9

Amennyiben igazán nagy lapokkal dolgozunk, illetve sok függvénnyel, akkor a teljes anyag újraszámolása időt vehet igénybe. Emiatt sokan kikapcsolják a munkafüzet kiszámításának automatikus beállítását a Fájl, Beállítások, Képletek menüben. A visszakapcsoláshoz azonban nem muszáj a menüben turkálni, ehelyett használjuk a Shift + F9-et. 

15.) F11

Az F11-es funkciógomb lenyomásával villámgyorsan készíthetünk diagramokat. Természetesen sok időt megspórolunk magunknak, ha a gomb megnyomása előtt az egérrel kijelöljük a használni kívánt cellák tartományát.

A Windows Microsoft Word 2016 billentyűparancsai

https://support.office.com/hu-hu/article/A-Windows-Microsoft-Word-2016-billenty%C5%B1parancsai-95ef89dd-7142-4b50-afb2-f762f663ceb2

A Webes Outlook billentyűparancsai

https://support.office.com/hu-HU/article/A-Webes-Outlook-billenty%C5%B1parancsai-63df572e-1078-4562-b45e-b93e07a76ffb

Az Excel Online billentyűparancsai

https://support.office.com/hu-HU/article/Az-Excel-Online-billenty%C5%B1parancsai-9271deca-569e-4ad2-8475-9ff98b8bcce3

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2