Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

Ingyen wifihez kell-e jelszó?

Érdekel, hogy adhatsz-e a boltodban ingyenes wifit jelszóvédelem nélkül?

 forrás: Computerword:

Ha üzleted, éttermed, kávézód van és ingyen wifit biztosítasz a vendégeidnek, akkor is használj jelszót! Ne csak azért, hogy a környező összes szomszéd ne a tiedet használja, hanem mert az Uniós ajánlás is ez.

A neten le- /feltölthető szerzői jogvédelmet sértő zene, film, kép. Ezeket lenyomozva, esetleg pont a te cégedet fogják megtalálni.

Egy németországi üzletben az ingyenes wifin keresztül töltöttek le dalokat, ezzel szerzői jogokat sértve. Bírósági ügy lett belőle. A bíróság kimondta:   

“Az információk “egyszerű továbbítása” esetén a hálózathoz való hozzáférést biztosító szolgáltató nem felelős a jogsértésért.”

A bírósági azonban tovább megy és azt kéri:

“Kötelezzék az üzlettulajdonost a vásárlók által elkövetett jogsértések megszüntetésére vagy megelőzésére.”

Majd megállapítja, hogy  megfelelő, ha jelszavas védelemmel látja el a boltos a wifi szolgáltatást, melyet úgy kaphat meg a felhasználó, ha megadja néhány személyes adatát. Az uniós bíróság szerint a jelszavas védelem és az, hogy kinyomozhatóak ők is az adatuk alapján,  eltántoríthatja a felhasználókat a szerzői jogok megsértésétől.

Ez megfelelően védi a szerzői jogokat, de nem korlátozza túlzottan a boltos vállalkozási szabadsághoz és a tájékozódási szabadsághoz fűződő jogait.

Ez az uniós döntés mind a 28 tagállamra nézve kötelező.

A magyar jogszabályban ez így áll:

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 8. §  – is kimondja: a hozzáférés-szolgáltató – feltéve, hogy az információ továbbítását nem ő kezdeményezi, címzettjét nem ő választja meg, és tartalmát nem ő választja ki – az általa hozzáférhetővé tett információ tartalmáért nem felel.

Idézet a törvényből:

7.§

(2) A közvetítő szolgáltató a más által rendelkezésre bocsátott, a közvetítő szolgáltató által nyújtott információs társadalommal összefüggő szolgáltatással továbbított, tárolt vagy hozzáférhetővé tett információért – a 8-11. §-okban meghatározott feltételek fennállása esetén – nem felel.

(3) A közvetítő szolgáltató nem köteles ellenőrizni az általa csak továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett információt, továbbá nem köteles olyan tényeket vagy körülményeket keresni, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

 

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2