Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

Elég kellemetlen volt az ügyfél előtt, hogy informatikai cég vezetőjének ennyit kell várni a saját notebookjára… Több perc kínos csend. Nálam ez volt az utolsó csepp a pohárban. Másnap azonnal megrendeltem egy nagyon praktikus eszközt, ami megoldotta a fent említett problémát. Mi ez klasz kis eszköz?

Gyakran panaszkodnak cégvezetők a lassú laptopjaikra. Van, amikor egy egyszerű újratelepítés megoldja a problémát. Persze van, amikor a hardver gyengécske már. Processzort egy notebookban nem igazán lehet cserélni. Ha a memóriát pedig, már bővítettünk, akkor úgy tűnik nincs más megoldás, mint a laptop cseréje. Vagy mégis van más lehetőség?

Az ember azt szeretné, hogy minél gyorsabban működjön készüléke. Ne kelljen hosszan várni míg bekapcsol, ne fagyjanak le a programok. Ha elindítunk egy programot, vagy rákattintunk egy fájlra, akkor az gyorsan betöltődjön. Mikor szinte minden másodperc is perceknek tűnik, érdemes fontolóra venni az SSD beszerelését. Lássuk miért?

Miért jobb az SSD a hagyományos merevlemeznél?

  1. Nincs benne mozgó alkatrész, ezáltal mozgatásra nem annyira érzékeny
  2. Kevesebb hőt termel, nem melegszik úgy a notebook, így hosszabb lesz az élettartama
  3. Könnyebb
  4. Tovább bírja az akkumulátor
  5. Nagymértékben megnöveli a rendszer, illetve a különböző programok betöltésének gyorsaságát

Hogyan lehet notebookba szerelni?

  1. A merevlemez helyére, vagy
  2. a DVD meghajtó helyére.

Az első opciónál figyelembe kell venni, hogy az SSD-k kapacitása jelenleg még kisebb, mint a winchestereké, és az SSD drágább, mint egy azonos méretű merevlemez. Így akinek nagy tárhely igénye van, az eddig nem igazán gondolkodhatott SSD cserében. Vagy nagyon mélyre kellett nyúlnia a zsebében.  Azt is figyelembe kell venni, hogy akinek nincs külső nagyobb tárhelye, annak problémás az adatok átmozgatása a régi winchesteréről az új SSD-re.
A második lehetőség, sokkal jobb, mint ahogy elsőre hangzik.  A Raidsonic cégnek kapható egy nagyon ötletes terméke, amely segítségével az optikai meghajtó helyére lehet beszerelni egy SSD-t (vagy egy második winchestert).

Manapság már ritkán használjuk a DVD meghajtónkat, de azoknak sem kell megijednie, akik sokat néznek filmet DVD –n. Ugyan igaz, hogy a notebookból kikerül a DVD-író, de kapunk egy külső USB-s tokot, amibe be tudjuk szerelni. Így lesz egy hordozható külső USB-s DVD-írónk, amit ráadásul magunkkal vihetünk, ha szükséges.

Másik nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy megmaradhat a régi rendszerünk is, míg az SSD-re egy teljesen új rendszer települ. Ez lehetővé teszi az új és a régi operációs rendszer közötti váltást is, és a régi fájlok, programok elérését. Bámulatos ugye?

Ha Önnek is problémája van a notebookjával, kérem, keressen bennünket most! Szívesen segítünk! Köszönjük a bizalmát!

Németh Marianna

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2