Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

Egyre népszerűbbek a kisirodai környezetben, illetve nagyobb családokban a NAS-ok. Mi a NAS? Egy hálózatra csatolt tároló (Network Attached Storage), legfőbb funkciója a fájlmegosztás. Ez mit jelent? Azokat a fájlokat, dokumentumokat, képeket, videókat amelyeket a NAS-ba helyezett winchesteren tárolunk, azt a hálózat mindegyik gépéről elérhetjük. Így könnyen megoldható a fájlok közös használata. Lehetőség van különböző jogosultságok beállítására is. Pl. hogy ki melyik könyvtárhoz, fájlokhoz férjen hozzá. 

Nemcsak a belső hálózaton belül működik, hanem internetkapcsolat esetén bárhonnan elérhetőek a NAS-on tárolt adatok. 

 

AS1002T_feature

kép forrás: asustor.com

A NAS rendszer kiváló helyi mentés tárolására, vagy személyes felhő alapú tároláshoz.

Beépített hardveres titkosítás és igen alacsony fogyasztás mellett szinte némán üzemelnek. A legújabb NAS-ok közt már van sok modern, attraktív megjelenésű is.

Asustor_AS1002T_AS1004T_01

Az Asustor cég AS1002T és AS1004T modelljét 1GHz-en működő képmagos processzora hajtja 512MB memória mellett. A beépített hardveres titkosítással együtt is 95 MB/s olvasási és 110MB/s írási sebességre lesz képes.

Külső USB portjára nyomtató, vagy más hardware csatlakoztatható, amely azután bármely, a hálózatról csatlakozó gép számára elérhető.
 
eloadas_400px
Médiaszerverként is működhet:Nincs több otthon felejtett prezentáció, tárgyalási anyag. A fájlok, prezentációk elérése és TV-re, kivetítőre küldése hálózaton keresztül könnyedén lehetséges. Ha otthoni használatra veszed, akkor a kiválogatott kedvenc zenéidet bárhonnan eléred és annyi filmet, képet tölthetsz rá, amennyit tán megnézni sem tudsz.
 
Új szolgáltatás a Syslog Server és a felhőszinkronizáció ami már Microsoft OneDrive-val is megy.

 

 

A NAS készülékek általában nem nagyok, csak mint egy kisebb szünetmentes tápegység. Kis irodában vagy otthon is elfér, nem szükséges klímás szerverszobát építeni hozzá. Az  AS1002T csupán 10×16,5×22 cm.

NAS előnyei részletesebben:

  • belső hálózaton, vagy akár interneten keresztül is elérhetőek a fájlok.
  • Jogosultságkezelés: Mappaszinten beállítható, hogy melyik felhasználó mit érhet el. Így biztosítható, hogy a különböző munkaterületen dolgozók nem látják egymás adatait.
  • Bárhonnan elérhető: Internetes böngészővel elérhető a világon bárhonnan, ahol van internet kapcsolat. Távmunkában dolgozók egyszerűen küldhetik el az adatállományokat munkaadójuknak.
  • Kicsi energiafogyasztás: Egy szervergép, sőt egy normál asztali PC fogyasztásának a töredékével működik. Beállítható időzített ki és bekapcsolás.
  • A cserélhető merevlemezekkel szabadon módosítható a tárolókapacitás.
  • Helyi mentés tárolására is alkalmas. Fokozza a biztonságot, ha a NAS-ban lévő winchestereket úgynevezett RAID tömbbe szervezzük. Így pl. ha az egyik winchester tönkremegy, az adatok nem vesznek el. 
  • Médiaszerverként is működhet: Filmek, zenék, prezentációk elérése és TV-re, kivetítőre küldése hálózaton keresztül.
  • Nyomtató szerver funkciót is elláthat.
  • NAS-NAS Back-up végezhető vele: Interneten keresztüli adatszinkronizáció más NAS-okkal.
Aki már vett NAS-t, mindenki dicséri. 
Természetesen ezt is, mint minden fontos adatot tároló eszközt ezt is túlfeszültség és villámvédős elosztóba érdemes bedugni.  
 
Az első beüzemelése hozzáértést igényel, de utána „csak” használni kell. A kényelmed érdekében segítünk beállítani és minden szükséges eszközödről elérhetővé tesszük.
 
  
A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2