Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.
2014.április 8-n megszűnik a Windows XP támogatása

2014.április 8-n megszűnik a Windows XP támogatása

 

Talán eljutott hozzád a hír, hogy a Microsoft megszünteti a Windows XP és az Office 2003 támogatását 2014. április 8-n. Sokan félreverik a vészharangot, mások meg nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki. Világszerte minden ötödik, Magyarországon minden harmadik számítógépen ez a rendszer fut még most is, így sokakat érint ez a probléma.  Mire lehet váltani és mennyibe kerül ez?

Egy cég működéséhez elengedhetetlen, hogy az informatikai eszközök észrevétlenül tegyék a dolgukat gyorsan és problémamentesen, a munkát megkönnyítsék, óvják az adatainkat. Ahhoz, hogy az adataink biztonságban legyenek, fontos a munkaállomáson lévő operációs rendszer rendszeres frissítése, karbantartása. Az XP frissítés hiánya nem hoz látványos változást azonnal. A régi operációs rendszer lassan, de tovább teszi a dolgát. A probléma a háttérben keletkezik (ha még nincs jelen!).

 


Milyen problémákat okoz a megszűnő XP támogatás?

 • Nem lesz biztonságos a Windows XP-vel működő munkaállomás, így adataink és az egész rendszerünk komoly veszélybe kerül, mert a nem frissülő rendszeren tátongó biztonsági réseken át kártevők tudják megfertőzni az XP-s számítógépeket, amelyeket így már vírusirtóval és tűzfallal sem lehet hatékonyan védeni. Hiába telepítjük fel a legfrissebb vírusirtót, tűzfalat, az operációs rendszer hibáit kihasználó rosszindulatú programok egyszerűen megkerülhetik az antivírus programot. Az újabb Windows-okhoz kiadott biztonsági frissítések pedig tálcán kínálhatják fel a hackereknek a biztonsági réseket. Ezek miatt a gépeink lelassulhatnak, különböző furcsaságokat produkálhatnak, legrosszabb esetben a fájljaink, adataink el is veszhetnek.
 • A hardvergyártók sem támogatják már ezt a régi operációs rendszert, ami azt jelenti, hogy az újabb eszközökhöz nem adnak ki már XP-s drivert. Így pl. egy új típusú nyomtatót már nem tudunk feltelepíteni rá. Ahogy a technika fejlődik és a régi eszközeink tönkre mennek, előbb-utóbb lesznek olyanok, amelyek már nem működnek együtt a régi XP-vel.  
   
 • Egyre több olyan új szoftver van, ami már csak az újabb Windows-okon fut. 
   
 • Az Office csomag sem frissül többé. A régi World vagy Excel működik majd, legfeljebb néhány újabb fájlt nem tud megnyitni, szerkeszteni… stb
Az XP ötször nagyobb eséllyel fertőződhet meg

Az XP ötször nagyobb eséllyel fertőződhet meg

 

A Windows XP-s gépek ötször nagyobb eséllyel fertőződnek meg, mint a Win 7-esek és 8-asok.

Az átállást komolyan át kell gondolni, mert vannak szoftverek, amelyek nem vagy csak komoly beállításokkal tudnak futni a modernebb operációs rendszereken.  A közel 13 éves operációs rendszert általában a régebbi hardvereken szokták futtatni, amelynek a cseréjét szintén érdemes fontolóra venni.

 

 

 

 


Mire lehet váltani?

W7W8

 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windows 8.1
 • Linux operációs rendszerekre.

A választást mindenképpen mérlegelni kell a hardver és a rajta futó alkalmazások ismeretében. Új hardver esetében mindenképpen újabb operációs rendszert kell választani.

Régebbi programok futtatása a Windows újabb verzióiban: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/make-older-programs-run#1TC=windows-7

Néhány gondolat, ami segít a választásban

 • A Windows Vista operációs rendszert nem ajánljuk, mert a Windows 7 gyorsabb és stabilabb, a gyártói támogatása is tovább tart.
   
 • Meg kell néznünk, hogy jelenlegi rendszerünk kompatibilis-e a Windows 8-cal? A Windows 8-nak új felülete van, ami sokak nem tetszését vívta ki, ráadásul új kezelőfelületet kell megtanulni. Erre születtek megoldások, amelyben tudunk segítséget nyújtani. 
 • Aki nem szeretne megbirkózni az újdonságokkal, annak lehetősége van Windows 7-re történő átállásra. A Win 7 kompatibilitásának a vizsgálatához a Microsoft ad szoftveres segítséget (Windows 7 Upgrade Advisor).
 • Akinek fontos a költséghatékonyság, annak pedig az ingyenes Linuxot javasoljuk. Nem kell félni tőle, a Windows használata után könnyen elsajátítható a kezelése. Szívesen segítünk a megtanulásában.

Ha kiválasztottuk a Windows verziót, akkor érdemes eldönteni, hogy milyen licenc konstrukcióban tesszük

A megfelelő Windows verzió és gazdaságos licenc kiválasztásához szívesen állunk rendelkezésére. Utánajártunk, hogy hogyan lehet viszonylag kis költséggel átállni újabb operációs rendszerre: 

Azok a cégek, akik Microsoft OVS szerződéssel rendelkeznek, azok ingyen megtehetik.

Ha OEM verziójú Windows XP-vel  rendelkezik egy cég, sajnos nincs OEM upgrade termék, amivel frissíteni tudna Windows 7-re vagy 8-ra.
Ebben az esetben olcsóbb megoldás, ha OEM-ben vásárol újabb verziójú Windows-t.
(OEM=olcsóbb mint a dobozos verzió, de csak rendszergazdai szolgáltatást nyújtó cégen keresztül vásárolható meg, aki a telepítést a már meglévő gépre elvégzi, vagy előre telepített számítógéppel együtt árusítható.)

Az árak tájékoztató jellegűek, az árfolyam változása miatt kissé változhatnak.

Microsoft Windows 7 Home Premium HU 64/32 bit:  20 900 Ft + Áfa
Microsoft Windows 7 Professional HU 64 bit 30 100 Ft + Áfa
Microsoft Windows 8.1 64bit HU 20 900 Ft + Áfa
Microsoft Windows 8.1 Pro 64bit HU 30 400 Ft + Áfa

     Lehetőség van használt Win 7 vásárlására:

OEM Microsoft Windows 7 Professional 64 bit MU    25 900 Ft + Áfa
OEM Microsoft Windows 7 Professional 32 bit MUI 23 900 Ft + Áfa

     Lehetőség van átállni Linux operációs rendszerre:

Linux                                                                      0 Ft + Áfa

Mindenképpen gondolkozzon el, hogy esetleg érdemesebb lenne-e magát a számítógépet is cserélni, amin rajta van az új Windows. Aki nem szeretne a cserére sokat költeni, annak egy költséghatékony megoldás használt számítógép vásárlása.Tudunk ajánlani használt munkaállomásokat 1 év garanciával, és érvényes Windows 7 licence-szel már 36 900 Ft + Áfától. Alig kerül többe, mintha csak magát a Windows-t vennénk meg, így maga a gép igazából csak 10 – 20 ezer forintba kerül típustól függően. 


Mi segítünk!

Rendszergazdáink elvégzik a telepítést

Rendszergazdáink elvégzik a telepítést

A Windows 8 új szolgáltatásait hamar meg fogod kedvelni. Amennyiben az új Windows 8 vagy az új Office felület kezelése az alkalmazottaknak gondot jelent, akkor szívesen tartunk helyszínen oktatást (konkrétan a kért témában cégre szabva), hogy a munka hatékonyan és gördülékenyen tudjon folytatódni nálatok.

Ha a témában bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal és vedd igénybe az ingyenes tanácsadásunkat! Megvizsgáljuk hardver eszközeidet és javaslatot teszünk a legjobb választásra.

A szükséges szoftverek meghatározását, a hozzájuk kapcsolódó ügyintézést, a régi rendszerből a mentéseket, valamint az új rendszer telepítését, az adatok visszatöltését nagy gyakorlattal rendelkező munkatársaink elvégzik.

Kérj időpontot! Kérdéseiddel fordulj bizalommal hozzánk!

ugyfelszolgalat@kisvallalatirendszergazda.hu


Kövess minket a facebookon is!

Bővebben olvasna arról, hogy milyen előnyökkel jár havidíjas szolgáltatásunk igénybevétele?
Olvassa el itt>>http://kisvallalatirendszergazda.hu/

A havidíjas szolgáltatás tartalma és ára érdekli? 
Nézze meg itt>>http://kisvallalatirendszergazda.hu/it-szolgaltatasok/

Kisvállalatirendszergazda
Suriel Informatikai Kft.

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2