Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

1. Adatbiztonság

Adatai biztonságban lesznek

Ügyfelünk története:

A szabadságom töltöttem a családommal és a reggeli kávé szürcsölgetése közben felhívott az alkalmazottam azzal a hírrel, hogy a cégében tönkrement az a számítógép, amelyen a dokumentumokat tárolják és egyelőre kérdéses, hogy kinyerhetőek-e belőle a céges adatok. Ha nem, akkor oda a sok szerződés, dokumentum, árajánlat stb. Először a szívemhez kaptam, de aztán eszembe jutott, hogy előző hónapban bíztam meg a Kisvállalati Rendszergazdát, hogy vállalják a gépeink rendszerfelügyeletét. Micsoda megérzés! Annak ellenére, hogy az öreg gép teljesen tönkrement, mégis vissza tudták állítani a mentésből a teljes adatállományt.

Ügyfeleink adatait diszkréten kezeljük, az adatvédelemmel és adatbiztonsággal kapcsolatos eljárásokat teljes mértékben betartjuk.
Rendszergazdai szolgáltatásunk keretében ügyelünk a megfelelő mentési struktúra kialakítására. Olyan mentést javasolunk, ami egy rendszerösszeomlás esetén megkönnyíti és meggyorsítja a visszaállítást, hogy ne legyen több órás, több napos kiesés.

 • Az információ nagy érték. Vigyázzon rá! Akinek már volt komoly adatvesztése, az tudja csak igazán, milyen fontos a megfelelő mentés. Az adatmentési, archiválási folyamatokat kidolgozzuk, automatizáljuk. Képzett szakember gárdánkkal, tanácsainkkal, jól bevált módszereinkkel támogatjuk ügyfeleinket adatai biztonságos kezelésében.
 • Igény esetén eszközt, tárhelyet biztosítunk a mentett állományok távoli elhelyezésére. Fontos, hogy adatai biztonságba legyenek!
 • Mi figyelünk a visszaállítás során a legapróbb részletekre is.

2. Gyorsabb munkafolyamat

kfelirat_gyorshalozatÜgyfelünk története:

Éppen árajánlatot készítettem az egyik legfontosabb üzleti partnerüknek és a beadási határidő rendkívül szoros volt. A fájl nem akart megnyílni a lassú hálózati elérés miatt. Végre eltűnik a homokóra és megnyitotta a gép a fájlt. Elkezdtem dolgozni az ajánlaton, míg egyszer csak felugrott a Windows frissítés ablaka és elindul a nem kért és nem várt frissítés. Negyed óra, húsz perc szüttyögés után közölte a Windows, hogy szeretné újraindítani a gépet, (de olyan is előfordult már, hogy nem kérdezett rá csak automatikusan újraindult). Ez szerencsés eset volt, mert sikerült menteni az állományt, de majd 5-6 perc várakozás volt, mire ismét használatra kész volt a rendszer. Folytattam tovább a munkát a vérnyomásom a határidő csökkenésével fordított arányban emelkedett. Majd egy nem várt pillanatban érkezett egy vírusos levél, amelyre rákattintottam, hiszen a fontos partnercégtől érkezett. Ez a levél lefertőzte az egész hálózatot. A lekésett határidő miatt a konkurencia nyerte meg az üzletet, pedig az én ajánlatom jobb lett volna. Ez az eset után a Kisvállalati Rendszergazda szolgáltatásait vettem igénybe. Azóta nyugodt az élet, többé nem volt hasonló gondunk.

A jól beállított, karbantartott számítógépek stabilan működnek és fizikai teljesítőképességüknek megfelelően gyorsan végzik el a rájuk bízott feladatokat.

 • A hálózat jól átgondolt beállítása akár 30-40%-os gyorsulást is eredményezhet. Használja ki a hálózat konfigurálásban szerzett tapasztalatunkat!
 • A számítógépeken munka közben sok olyan fájl képződik, melyek csak átmenetileg szükségesek a programok számára. Ezek a fájlok sok helyet foglalnak, ami egyre jobban lassítja egy-egy gép működését. Rendszergazdáink a folyamatos karbantartással megakadályozzák a gépei lelassulását.
 • Miért fontos ez? Alkalmazottai ugyanannyi munkaórában sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Az információkhoz gyorsabban juthatnak hozzá, hamarabb készen lesznek a munkával, az árajánlatot hamarabb küldhetik ki, versenyelőnyre tehet szert a konkurenciával szemben.

3. Hibaelhárítás

kfelirat_gyorshibaelharitasÜgyfelünk története:

Meg kellett írni egy fontos levelet, de nem indult a levelező program. Szokott ilyet csinálni a program. Néha megjavult magától, néha egy újraindítás oldotta meg a problémát. Most viszont továbbra sem működött, hiába indítottam újra harmadszor. Még szerencse, hogy eltettem a Kisvállalati Rendszergazda telefonszámát. Azonnal bejelentkeztek a gépemre és megoldották a problémát.Így még időben el tudtam küldeni a fontos levelet.

A feladatok, felmerülő problémák mielőbbi megoldására törekszünk távsegítséggel. Ha maga a számítógép elindul és van internetkapcsolat, akkor a szoftveres hibák nagy része távolról bejelentkezve a gépre orvosolható. Ilyen esetben a tapasztalt munkatársaink igény esetén azonnal elkezdik a felmerült hiba elhárítását.

 • Sürgős esetekben egyszerre akár több rendszergazda is tud dolgozni az adott feladaton, hogy Önnek minimális legyen a kiesése.
 • A helyszínen nem javítható eszközök helyett igény esetén csereeszközt biztosítunk, amíg a javítást, ill. az új eszköz beszerzését megoldjuk. Alap elvünk, hogy az ügyfél nem maradhat gép nélkül.


4. Védelem a külső behatolástól

kfelirat_vedelemÜgyfelünk története:

Kedves titkárnőnk van, aki minden tekintetben megfelelő munkatárs. Ám egy nap megnyitott egy oldalt, ahol közölték vele, hogy nyert egy IPAD-ot. Össze-vissza kattintgatva követte az oldal utasításait, és próbálta a vélt nyereményt átvenni. Az IPAD soha sem került hozzá. Ellenben a levelező programjában tárolt email címek lemásolódtak, és a cég nevében kéretlen ajánlatok mentek el. Nagyon kínos volt az üzleti partnereink előtt. A gépére kém program is települt, bár azt hittük csak egy vírus. Csak azt láttuk, hogy reklámok kezdtek el megjelenni a böngészőben a szöveg szavain, és a gép lelassult, és kéretlen oldalak nyíltak meg váratlanul. Kihívtuk a Kisvállalati rendszergazdát, mielőtt a hálózat többi tagja is elkezdett volna furcsán viselkedni. Ők tették rendbe a rendszerünket.

Ha nincs megfelelően karbantartott tűzfala, akkor kiszolgáltatottá válik cége hálózata és a betörés csak idő kérdése. Ha ön azt gondolja „Ó hát ki akarna adatokat lopni tőlem!” akkor gondoljon csak bele, hogy a könyvelési adatok, a különböző jelszavak, hozzáférések, vagy a sok munkával elkészített ajánlatok, pályázati anyagok sok évre visszamenőleg, az archivált levelezés, esetleg az ügyfeleinek az adatai stb … mennyi értéket jelentenek önnek!

Az interneten ezernyi erre programozott robot és szórakozásra vágyó unatkozó, szárnyaikat próbálgató ifjú titán (a profikról nem is beszélve) próbálnak meg bejutni az ön rendszerébe. Az ő „munkájuk” eredménye lehet az adatok megszerzése, módosítása, vagy akár törlése is. Ez nekik lehet, hogy csak poén, de Önnek óriási bosszúság és anyagi kár.

 • Az internet felöli biztonságot, a hálózat védelmét tapasztalt munkatársaink által beállított tűzfal biztosítja.
 • A vírusirtók legújabb verzióit nem csak beszerezni, de futtatni is kell rendszeresen. Automatizáljuk e folyamatokat is.

5. Védelem a cégen belüli behatolástól

kfelirat_jogosultsagÜgyfelünk története:

Új kollégát vettünk fel. Nagyon meg akartuk szerezni a szakértelme miatt, ezért jóval magasabb fizetést kapott, mint a régebben ott dolgozók. A legtöbb fájlt nem védtük, mert úgy gondoltuk, hogy úgy se kíváncsi senki a másik állományaira. Tévedtünk. Egyik kolléga ráakadt a „Bérek” excel táblájára. Meglátta az új ember fizetését. Komoly lázadás tört ki, és eléggé elmérgesedett a munkahelyi légkör. Pár kolléga kilépett, páruknak kénytelenek voltunk emelést adni, hogy maradjon, de a feszültség még így is hónapokig mérgezte és hátráltatta a munkát.Melyik cégvezető szeretné hogy a legféltettebb üzleti titkait vagy másra nem tartozó állományait (pl. jövedelem fájlok,) illetéktelen kollégák olvasgassák.
 • Munkatársunk segít beállítani a könyvtárak és fájlok biztonságos hozzáférését, a megfelelő jogosultságokat.
 • Kérésre tartunk megelőző oktatást. Felvilágosítást adunk, tippeket, tanácsokat a számítógépek biztonságos használatához.
 • Fájl szintű biztonsági beállításokkal nyugodt lehet, hogy illetéktelen kollégák nem férnek hozzá titkos fájlokhoz, ügyfél listákhoz, árajánlatokhoz.
 • Folyamatosan frissítjük, karbantartjuk a biztonsági rendszert.

6. Megfelelő döntés, alacsony beruházási költség

kfelirat_koltsegcsokkentesÜgyfelünk története:

Új számítógépeket kellett beszereznünk. Egy számítógép kereskedőtől kértünk ajánlatot. Azt mondta, hogy minőségi csúcs gépeket kínál és 2 nyomtatót is /persze borsos áron/ és még a Windows-t is meg kell rá venni. Próbáltam mondani, hogy csak a titkárnőnek kell levelezésre, meg egy 4 órás kisegítőnek admnisztrációs munkához, de nagyon erőltette hogy az extra grafikus teljesítményűt vegyük meg. Végül felhívtam a Kisvállalati Rendszergazdát. Ők sokkal jobb ajánlatot mondtak. A gépek jó teljesítményűek lettek, de nem feleslegesen erősek. Segítettek legális Windows-t is venni kedvező feltételekkel, sőt a nyomtató hálózati megosztása miatt elegendő lett 1 nyomtatót beszerezni. Az összes költség így majdnem az eredeti összeg felére lecsökkent.

Minden cég életében eljönnek azok a pillanatok, amikor eszközpark elavulása miatt, vagy cég bővítése miatt, vagy új szoftver beszerzése miatt az informatikai eszközparkjának bővítése, cseréje szükséges. Ekkor fontos, hogy pontosan legyenek felmérve az igények. Jó szervezéssel elkerülheti mind a felesleges sok, feleslegesen nagy teljesítményű, mind a túl kevés, vagy túl gyenge gép beszerzését. Az alultervezett rendszer a folyamatos működést akadályozza, míg a túl erős gépek felesleges költség növekedést okoznak. A rendszerigény felmérése után össze kell hangolni a beszerzéseket a pénzügyi lehetőségekkel, így optimális döntés hozható. Ebben segítünk mi.

 • Tanácsadással segítünk a munkafolyamatokhoz legoptimálisabb számítástechnikai eszközök kiválasztásában. A beruházási költséget így akár 20-30%-kal is csökkentheti.
A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2