Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.
virus_laptop_rendszergazda_segit

Biztos hallottál már róla, hogy újabb zsaroló vírus szedi áldozatait világ szerte. A WannaCry több százezer számítógépet fertőzött meg a hétvégén a világ több mint 150 országában. Sajnos Magyarországra is elért, a Telenor és sok más cég is érintett már hazánkban is.

Ilyenkor döbben rá az ember, hogy az internetes hálózatba mi minden van bekapcsolva. Az érintett rendszerek: a Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 és operációs rendszerek változatai. Természetesen a Windows Server változatok is (2003, 2008, 2012, 2016). A Linux és Apple számítógépek nem érintettek.

A probléma ideiglenesen elhárult, mert a vírus kódjában egy felhasznált domaint az egyik biztonsági szakértő megvásárolta. Mielőtt mindenki megnyugodna, a hibát a kiber bűnözők hamar tudják orvosolni és indulhat az újabb hullám!!

 Hogyan lehet védekezni?

1. Menteni! Menteni! Menteni! ahogy Lenin mondta volna, ha rendszerüzemeltető lett volna. A mentés egy külső eszközre készüljön!

2. A számítógépeket frissíteni kell. pl. innen

3. A víruskeresőt mindenképpen frissíteni kell és lefuttatni.  Ha nincs a gépen, akkor azonnal telepíteni kell.  Ha nincs licensz, akkor egy ingyenes verziót. Pl. Avast 

4. Lehetőség szerint malware írtó programot is használjunk. (pl. Malwarebytes)

5. A vírus fertőzött e-mailen is terjed. Ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben ne nyissuk meg a mellékletet. Lehetőség szerint a betekintő nézetet kapcsoljuk ki.

Ha a probléma megtörténik, akkor a gépet azonnal le kell kapcsolni a hálózatról, kikapcsolni és a szakembert értesítése.

Még nincs vége!!! A folytatás sajnos várható …

 

Ha valakit részletesebben érdekel és szeretne többet olvasni:

http://index.hu/tech/2017/05/12/kibertamadas_erhetett_angliai_korhazakat/

http://index.hu/tech/2017/05/12/zsarolovirussal_tamadtak_tobb_nagy_spanyol_ceget/

http://index.hu/tech/2017/05/15/zsarolovirus_vedekezes_kiberbiztonsag/

http://hvg.hu/tudomany/20170515_wannacry_zsarolovirus_valtsagdij_kifizetese_biztonsagi_mentes

Ilyen gyorsan terjed: https://youtu.be/K8DJCqSPmdI

 A kormány riasztása: http://tech.cert-hungary.hu/vulnerabilities/CH-14033

Az adataid hatalmas értéket képviselnek, vigyázz rájuk!!!

Elavult a vírusirtó? Nincs biztonsági mentés a számítógépeidről? 
Keress minket bizalommal!

 
A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2