Hívjon minket, hogy informatikai parkjával profitot termeljen és ne gondokat.

FIGYELJ! Az ingyenes Windows 10-re frissítés határideje 2016.07.29!

Minden el fog indulni a telepítés után is?

A Windows 10 frissítés igyekszik megőrizni az alap rendszer beállításokat, telepített alkalmazásokat és a felhasználó adatait. Bizonyos alkalmazások és beállítások azonban nem migrálhatóak, készítsünk mentést ezekről a frissítés előtt, mert manuálisan utólag beállíthatóak lesznek.

Mi lesz a saját fejlesztésű (raktárkezelő, cimkenyomtató…) programokkal?

Vajon a Windows 10 alatt is futni fognak-e a régi raktárkezelő, bérszámfejtő, címkenyomtató… stb. programok? Ez az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, amivel találkozunk.

A válaszunk, szinte minden esetben: IGEN.

Néha könnyebben megoldható, néha nehezebben, de találunk rá megoldást.

futtataswin71.)  A legegyszerűbb esetben elegendő a Start menüben a futtatandó fájlra/vagy az asztalon a programot elindító ikonon

– a jobb egérgombbal kattintani
– a Tulajdonságokat választani
– a Kompatibilitás fülön a “Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban”  opciót, és a legördülő menüből válasszuk ki a cél operációs rendszert.

csökkentett módot (azaz 8/16 bites megjelenést), alacsony felbontást, méretezéstiltást, illetve Windows 8 esetén a OneDrive fájlokhoz történő hozzáférést is engedélyezhetjük. 

 

 

 

 

 2. ) Bonyolultabb esetben “virtualizáció”  segítségével –amikor egy régi operációs rendszert futtatunk virtuálisan az adott gépen-  lehetőség szerint meg fogjuk oldani a problémát. Kivételes esetekben, például, ha hardver kulcsos a régi program, akkor nem mindig orvosolható, vagy az eredmény  nem 100%-os. Ez elég ritkán fordul elő

Hívj bátran minket!

A jelenlegi vírusirtóból nem kell újat venni, sőt nem maradsz védtelen, akkor sem, ha nincs vírusirtód!

virusirtoteszt

A telepítő ellenőrzi a vírusirtó érvényes előfizetését, és amennyiben ilyent talál, az ahhoz tartozó legfrissebb kliensalkalmazást újratelepíti Windows 10 alá, az előfizetést pedig beaktiválja.

Ha nem talál érvényes előfizetést, akkor egyszerűen bekapcsolja a Windows Defendert, a Microsoft saját víruskeresőjét. Ez egy átlagos otthoni felhasználónak elegendő lehet.

A vírusírtók összehasonlításáról a tesztet megnézheted a képre kattintva, úgy kinagyítódik. A BitDefender és a Kaspersky Lab vezeti a listát 99,9-99,7%-os védelemmel. A Microsoft 94,4%-os védelmet biztosít.

 

 

Mi lesz az Office programokkal?

Az Office 2010 és 2013 gond nélkül fut a Windows 10 alatt.

Az Office 2003 támogatása már 2 éve -2014 óta – megszűnt. Mindazonáltal biztosítottak egy segédprogramot, ami lehetővé teszi az újabb verziójú office fájlok megnyitását.

Az illegális szoftverek használatát természetesen nem támogatjuk. Mások beszámolójából tudjuk, hogy “ az illegális office is felmegy. Ha aktivációs probléma van akkor az office adja a hibaüzenetet. Iszonyatos idegesítő egyi idő után és nem lehet vele dolgozni a Windows 10-től függetlenül. Mivel frissít minden Microsoft terméket így az MS is értesülhet hogy nem ok az Office

A Microsoft terve a OneDrive használatára terelni a felhasználókat. A felhőben tárol adatok mentése garantált, bárhonnan, bármely eszközünkről hozzá tudunk férni. Hátránya hogy havidíjas rendszerben forgalmazza a Microsoft.

Mikor nem oldható meg a Win 10 frissítés?

A Microsoft az elterjedtebb hardverek esetében gondoskodik meghajtókról (számítógépen belüli alkatrészek működtetéséről) . 

Nagyon ritkán, előfordul, hogy bár van megfelelő mennyiségű memória és hely a PC-n ám néhány alkatrészt – videó vezérlőt, hangkártyát….sem a gyártó, sem a Microsoft nem támogat már, annyira régi típusok. Ezekre a gépekre sajnos nem tud feltelepülni a Windows 10. Ez annyira ritka jelenség, hogy eddig csak 1 ilyen géppel találkoztunk.

Kérj tőlünk szakszerű Win 10 frissítést az irodai gépeidre, így minden beállítást elvégzünk és gördülékenyen folyhat a munka cégednél, rögtön használhatóak lesznek a számítógépeid és hálózatod.

 

 

A cégvezető büntetőjogilag felel a cég számítógépein található programok jogtisztaságáért.

Az alkalmazottakkal írasd alá ezt a nyilatkozatot. amely azt tartalmazza, hogy nem telepíthetnek fel semmit a céges számítógépekre és nem hozhatnak be pendrive-n sem illegális programot, képet magukkal a céghez:

BSA által javasolt nyilatkozat
Van 2 perced? Töltsd ki ezt a kérdőívet, és megtudod, hogy mennyire vannak biztonságban az adataid!

PopUp_Kerdoiv

Facebook oldalunk:
Facebook
Újdonságok, Akciók
Kérje legfrissebb akciónkról, fontos információkról szóló levelünket itt:
E-mail cím:*
Vezetéknév:
Keresztnév:*
E-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. Céges e-mail címének megadásával elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
Megbízható cég vagyunk
Bisnode 'AA' tanúsítványt kaptunk, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75 %-a rendelkezik
Garancia
Vélemények rólunk:


“Szakmailag kiváló, magasan képzett, megbízható csapat. Rugalmasak, segítőkészek, és gyorsan intézkednek, ha probléma merül fel. Minden informatikával kapcsolatos problémát megoldanak, legyen szó beszerzésről, telepítésről, vagy hibaelhárításról. ”

icom  

Miután több, mint 10 évig megbízható hardver beszállító forrásunk voltak, felvették a ’Kisvállalati rendszergazda’ nevet. Ekkor gondolkodtunk el, hogy esetleg segíteni tudhatnak a régóta húzódó WiFi-problémánk megoldásában is, amibe már többeknek beletörött a bicskája… Kijöttek és felderítették, hogy az épületünkben működő melyik másik rendszer okozza a zavart, majd az addigi hardver töredékének felhasználásával azóta is tökéletesen működő rendszert építettek ki. Köszönjük!

Pentaprog Kft.

Még több vélemény rólunk
Társadalmi szerepvállalás
banner_cr2